Soorten vrijwilligerswerk

Je kan bij ons op heel veel manieren helpen. Ze zijn onder te verdelen in 5 soorten, die we hieronder beschrijven. Tijdens het aanmelden als vrijwilliger kan je kiezen wat voor soort je aanspreekt en kan je voorkeuren aangeven.

Activiteitenvrijwilliger

Houd jij ervan om activiteiten in goede banen te leiden?

Er zijn allerlei activiteiten waar hulp bij nodig is. Misschien wil jij wel de bingonummers opnoemen bij de wekelijkse bingomiddag, help jij met de creatieve activiteit, help je mee met het vervoer of begeleid je tijdens het jaarlijkse uitje. Jij maakt het mogelijk dat anderen hun hobby kunnen uitvoeren. Dit hoeft niet wekelijks maar kan ook incidenteel. Lijkt dit je wat?

Meld je aan als activiteitenvrijwilliger
afbeelding bij Activiteitenvrijwilliger

Locatie vrijwilliger

Bied je graag hulp, ben je of handig of heb je groene vingers?

Dan maak je niet alleen mensen maar ook de organisatie erg blij. Met jouw vaardigheden help je bij allerlei hand en span diensten op een woning of in een huiskamer. Helpen bij de algemene gastvrijheid, bij een spelletje, met een klusje, in de tuin, etc. Met wat tijd van jou los je een klus op die ergens anders heel lang blijft liggen. Lijkt dit je wat?

Meld je aan als locatie vrijwilliger
afbeelding bij Locatie vrijwilliger

Persoonlijk maatje

Ga je er graag samen met iemand op uit of samen iets doen?

Hou je ervan om bij iemand een kop koffie te drinken, samen te koken of met iemand een museum te bezoeken? Denk er dan eens aan om een maatje te worden of met iemand erop uit te gaan. Want het is niet voor niet iedereen vanzelfsprekend om iemand op bezoek te krijgen of de deur uit te gaan. En samen bepaal je of het incidenteel of wekelijks is. Lijkt dit je wat?

Meld je aan als persoonlijk maatje
afbeelding bij Persoonlijk maatje

Facilitair vrijwilliger

Help jij graag onze organisatie met praktische dingen?

Als gastvrouw of gastheer gastvrij een goede indruk geven, een maaltijd serveren in het restaurant, dieren verzorgen, lid van de cliƫntenraad of helpen in de winkel. Met jouw hulp op dit vlak maak jij het verschil voor onze organisatie. Lijkt dit je wat?

Meld je aan als facilitair vrijwilliger
afbeelding bij Facilitair vrijwilliger

Digi vrijwilliger

Word jij altijd gevraagd door anderen om te helpen met hun computeruitdagingen?

Voor velen is het normaal: even een berichtje sturen via Whatsapp of Facetimen met vrienden, gemaakte foto's op de computer zetten en het aansluiten van de nieuwe printer. Toch is dat voor niet iedereen vanzelfsprekend. Wil je jouw kennis en vaardigheden inzetten om een ander te helpen ook bereikbaarder en digitaler te maken? Met een uurtje van je tijd en wat geduld kun je al mensen helpen. Lijkt dit je wat?

Meld je aan als digi vrijwilliger
afbeelding bij Digi vrijwilliger